Spørgsmål & Svar

Hvordan er det med garantien, når man køber over nettet?

Det er ikke måden, du køber en vare på, der er afgørende for din garanti - det er derimod hos hvem, du køber. Fairtime Danmark er autoriseret dansk forhandler af alle urmærker, som du kan købe her i shoppen. I samarbejde med vores leverandører - dvs. producenten eller den af producenten udpegede distributør for Danmark - yder vi den fulde garanti for det enkelte produkt jf. det medfølgende garantibevis. Dertil kommer selvfølgelig den 2-årige danske reklamationsret ifølge købeloven. Det betyder for dig, at du får fuldstændig den samme garanti, som ved køb hos din lokale urmager.

Hvad gør jeg, hvis jeg fortryder mit køb?

Hvis du fortryder dit køb indenfor 30 dage efter, du har modtaget dit ur, så benytter du blot vores returportal og sender uret tilbage til os. Alle køb af ure hos Fairtime er inklusive betalt returfragt. Når vi modtager pakken retur, refunderer vi købet. Se iøvrigt vores handelsbetingelser vedr. refundering for returnerede varer.

Hvilke betalingsmuligheder har jeg?

Vi tager imod Dankort, VISA, VISA Debit og MasterCard som betaling.

Er det sikkert at bestille og betale online?

Faktisk er du bedre sikret ved handel online end i en fysisk butik, da din pinkode ikke kan aflures. Når du betaler med betalingskort online er du altid sikret mod misbrug. Du har nemlig altid mulighed for at afvise en betaling, når du modtager din betalingsoversigt. Og du har ingen selvrisiko i tilfælde af, at dit kort er blevet misbrugt i en internetbutik, der benytter Secure Socket Layer (SSL) i betalingssystemet. Det gør vi selvfølgelig på fairtime.dk.

Fairtime Danmark har ikke adgang til dine kortoplysninger og kan aldrig trække et større beløb fra dit konto, end du har godkendt ved bestillingen.

Jeg betaler med Dankort/kreditkort - hvornår trækker I pengene fra min konto?

Vi trækker først pengene fra dit kort, når varen sendes til dig.

Er der nogle former for gebyr, når jeg handler?

Nej, vi opkræver ikke ekspeditionsgebyr, betalingsgebyr eller andre gebyrer.

Hvad skal jeg betale i fragt?

Alle ordrer leveres gratis til din adresse.

Leverer i til andre lande end Danmark?

Ja, vi leverer også til Norge, Sverige, Island, Færøerne og Grønland.

Jeg bor udenfor EU - kan jeg handle uden dansk moms?

Levering til Norge, Island, Færøerne og Grønland er altid uden dansk moms. Det er dog først på den endelige faktura, at momsen vil blive fjernet.

Det er også muligt at få uret leveret i Danmark og få momsen retur ved egen udførsel til et land uden for EU. Her er proceduren, at du bestiller til normal pris inkl. moms med en leveringsadresse i Danmark og derefter selv sørger for udførsel fra Danmark. Toldmyndighederne vil ved henvendelse give dig et stempel på fakturaen og dermed godkende, at varen er lovligt udført af Danmark (ved udførsel via Forsvarets postboksadresse i Vordingborg eller til feltpost adresse, så kræves kopi af udførselspapirerne med toldstempel på).

Herefter sender du os en kopi af den stemplede faktura (gerne på e-mail) sammen med dit kontonummer. hvorefter vi sørger for, at momsbeløbet bliver tilbagebetalt til din konto.

Er det muligt at få sendt varen til anden adresse, fx arbejdspladsen?

Ja, du skal bare udfylde leveringsadressen med den ønskede adresse. Husk evt. firmanavn.

Hvor lang er leveringstiden?

I beskrivelsen af hver enkelt model kan du se den forventede leveringstid. Hvis der er tale om lagervarer, bliver en bestilling altid afsendt fra os samme eller næste hverdag. Varer, som aktuelt ikke er på lager, vil typisk blive afsendt til dig indenfor 3-10 hverdage alt efter urmærke. Når varen afsendes herfra, vil du modtage en email sammen med din faktura.

Kan jeg hente mit ur direkte hos jer?

Det er ikke muligt at afhente uret hos os. Af sikkerhedsmæssige årsager har vi ikke lager på adressen.

Når i skriver fx 45mm urkasse, er det så med eller uden kronen?

De angivne størrelser er altid urkassens ydre diameter uden kronen.

Hvad betyder “IP Black”, “IP Gold” og “PVD belægning”?

Ion Plating (IP) og Physical Vapor Deposition (PVD) er en proces, hvor et fint pulver opvarmes og absorberes af det stål, som uret er fremstillet af. Derved skabes en meget fin belægning, som er meget modstandsdygtigt mod ridser.

Hvordan forkorter jeg lænken på mit ur?

Et ur med lænke kan tilpasses ved at aftage et eller flere led. For at få den korrekte tilpasning anbefaler vi, at du besøger din lokale urmager eller guldsmed, da de har det nødvendige værktøj.

Kan et dykkerur tåle dykning i saltvand?

Ja, det kan det. Men vær opmærksom på, at selv rustfrit stål ruster, hvis det udsættes for saltvand/havvand gennem længere tid. Rustfrit stål angribes alt efter hvor høj saltkoncentration, der er i vandet, samt jo varmere vandet er. Skyl ur og evt. lænke grundigt efter brug. Hvis du skulle være uheldig at få rustpletter på ur eller lænke, kan disse fjernes med en grydesvamp eller lignende.

Skal jeg gøre noget særligt for at passe på mit ur?

For at du kan få glæde af dit ur i mange år fremover, er det vigtigt at du behandler det korrekt.

Generelt bør du holde dit ur rent – det kan tørres af med en fugtig klud (uden sæbe) og evt. poleres efter med en fin bomuldsklud. Selvom du har et vandtæt ur, bør du aldrig beholde det på i bad, da sæbe nedsætter vands overfladespænding og dermed belaster urets pakninger mere end normalt.

På Quartz ure, som ikke benyttes i længere tid, bør du trække kronen ud, så uret stopper og dermed ikke bruger batteri. Når du alligevel får brug for at skifte batteri, så få det gjort af en fagmand. Hvis du har et mekanisk ur med håndoptræk, bør du altid trække uret op, inden du stiller tiden. Træk uret langsomt og roligt op, og drej kun kronen den ene vej, når du trækker uret op – ikke frem og tilbage. Træk uret op dagligt og helst på samme tid hver dag.

Fik du ikke svaret på dit spørgsmål?

Fortvivl ikke, men kontakt os.